28 en 29 oktober 2017
Jaarbeurs Utrecht

Zaal 115: Vegenement

Alex Romijn - Bite Back en meer

Alex Romijn (33 jaar) is al bijna 15 jaar vegan & dierenrechtenactivist. Hij is momenteel voorzitter van Bite Back Nederland en coördineert de acties van Bite Back in Nederland, waaronder de vegan outreach activiteiten en de campagne tegen het Dolfinarium. Alex is al vele jaren actief voor de dieren en doet dit op diverse manieren. Zo startte hij ooit de campagne tegen dierenleed in circussen, wat mede geholpen heeft het huidige verbod op wilde zoogdieren in circussen te bewerkstelligen.  Ook is hij is één van de oorspronkelijke oprichters van Viva Las Vega's en zat daar vele jaren in het bestuur evenals in het bestuur bij de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV), waar hij mede hielp om de NVV te vernieuwen en te doen laten groeien. Daarnaast bezit Alex een eigen IT bedrijf, genaamd Treehugger, waarmee hij werkt voor diverse non-profit klanten, zoals de Partij voor de Dieren.

Alex zal het bij de lezing hebben over de grote vegan outreach reclame campagne en de empowerement van de vegan community om dit van de grond te krijgen. De campagne heeft hij met Bite Back in samenwerking met Plenty Food en de NVV opgezet. Er zal ingegaan worden over het waarom van de campagne, wat de doelen zijn, waarom er gecrowdfund wordt, wat de kracht van de campagne is en wat de te verwachten resultaten zijn. Alex zal ook ingaan op de groei van veganisme en waarom het belangrijk is als iedereen een steentje bijdraagt.

Caroline Ligtenberg - workshop Veggie Ondernemen

Caroline Ligtenberg geeft de workshop 'Veggie Ondernemen'

Gezonde voeding, lifestyle en veganisme is booming business. Steeds meer mensen beginnen een eigen bedrijf in deze sector. Vooral vanuit diepere drijfveren die ook de wereld een stuk mooier maken. Wil jij jouw businessmodel rondom vegan lifestyle vorm geven? Of overweeg jij om ook te gaan ondernemen? Grijp dan de kans om in een uur tijd deze drie belangrijke vragen beantwoord te krijgen: Drie vragen die we in de workshop 'Veggie Ondernemen' gaan beantwoorden. Je gaat met een Business Model Canvas op A3 formaat naar huis en maakt kans op een vijf strippen kaart e-coaching. Caroline Ligtenberg is zelf ruim 20 jaar ondernemer. Zo heeft ze, bijvoorbeeld, een vegetarisch/vegan restaurant gehad. Sinds 2012 deelt ze, als coach, haar kennis met (startende) ondernemers met een missie. Haar visie is dat ondernemers werkelijk de verandering zijn in de wereld. Sindsdien heeft ze tientallen ondernemers en organisaties op weg geholpen bij het starten, voortzetten of uitbreiden van hun onderneming. Op haar blog vind je alvast informatie voor je eigen onderneming.

Elisa Brongers - Palm Oil Free Certification

De oerbossen zijn ontzettend belangrijk voor het eco-systeem, maar verdwijnen helaas in een hoog tempo. En met het verdwijnen van deze oerbossen raken ook veel dieren hun natuurlijke habitat kwijt. Een grote oorzaak hiervan is de uitbreidende palmolie-industrie. Palmolie wordt overal in verwerkt. In bijvoorbeeld voedingsmiddelen, schoonmaakmiddelen, cosmetica, dierenvoeders, en in bio-diesel. Elisa Brongers van Palm Oil Free Certification zet zich in om het gebruik van palmolie te reduceren en zal vertellen over het probleem, de mogelijke oplossingen en tips geven om palmolie in het dagelijks leven te weren.

Erno Eskens - Filosoof & Auteur

Mirjam Kramer - VEGA-LIFE

Quirine Smit - Quirines.nl

Quirine – altijd onderweg en oprichter van vegan blog Quirines.nl

Over Quirine: Quirine is van jongs af gek op dieren. Ruim twee jaar geleden neemt ze het besluit om vegan te worden. Meteen realiseert ze zich; is dit niet lastig te combineren met mijn andere grote passie, reizen? Na een wintersportvakantie, een reis van vijf maanden door Zuid-Amerika, een jaar wonen in Duitsland en een vakantie naar Griekenland heeft ze als vegan geleefd. Het kan dus, alleen makkelijk is het niet. Een interessant verhaal is het wel. Heb je ook de reiskriebels? Zorg dat je erbij bent.


Over Quirines.nl: Sinds 2015 is Quirine veganist en vanwege de grote belangstelling voor haar levensstijl is zij de website Quirines.nl gestart. Op haar blog vind je veel informatie en inspiratie die laten zien dat dit helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Naast haar liefde voor lekker eten en dieren, is haar andere passie reizen. Quirine deelt de leukste plant-based hotspots en geeft tips hoe je als vegan kunt overleven op vakantie.

Rick Scholtes - VegaVriend

Je eet zelf vega, maar dagelijks sta je wel met tegenzin vlees in de voerbak van je hond of kat te doen. Kan dat niet anders? Ja, dat kan! Maar hoe dan? En is dat wel gezond? Dit zal allemaal aan de orde komen tijdens de lezing die Rick zal geven op VegFestNL. Rick heeft filosofie gestudeerd (specialisatie dierethiek), is kynologisch instructeur, hondengedragstherapeut in opleiding en mede-eigenaar van VegaVriend - een vegan webshop voor huisdieren en heeft twee honden en twee katten. Hij deelt graag zijn ervaringen en vertelt over de noodzaak van vegan huisdiervoeding.

Robin Schaper - Auteur Even Geen Vlees

Mindset en overtuigingskracht

Veganisme groeit sneller dan ooit! Toch zijn we nog steeds een kleine minderheid en als we een echte vegan wereld willen moeten we nog even aan de bak. De argumenten hebben we al, dus ons succes hangt vooral af van onze mindset. In deze presentatie legt Robin Schaper uit met welke mindset we de meeste mensen overtuigen en het snelst bij die vegan wereld uitkomen!

Robin Schaper is de schrijver van het boek "Vlees is dood, lang leve groente" en voorzitter van de stichting Even Geen Vlees.
28 en 29 oktober 2017
Jaarbeurs Utrecht