28 en 29 oktober 2017
Jaarbeurs Utrecht

Zaal 110: Nederlandse Vereniging voor Veganisme

Emile Kuijvenhoven - Vegan Runners Nederland

Emile Kuijvenhoven (19 jaar vegan) is mede oprichter van Vegan Runners Nederland.

Vegan Runners Nederland verenigt hardlopers van alle niveaus met een veganistische levensstijl. Het team telt na twee jaar meer dan 200 leden uit heel Nederland. Van beginner tot ervaren atleet en alles daartussenin. Tijdens zijn presentatie zal Emile ingaan op "Vegans kunnen niet sporten" en andere redenen waarom Vegan Runners Nederland is opgericht en steeds groter wordt.

Jon Koeter - Nederlandse Vegeniging voor Veganisme

"Als het aan de koe lag... hoe zou de wereld er dan uitzien? Zouden we nog steeds melk, vlees en leer gebruiken? Een presentatie die je blik verrijkt en verscherpt. Alles is tenslotte een kwestie van perspectief,"

Jurgen Verweijen

Jurgen Verweijen is de drijvende kracht achter Silverback Protein, het nieuwe, innovatieve plantaardige eiwit dat aan een stevige opmars bezig is. Het wordt gemaakt vanuit de visie om zoveel mogelijk barrières weg te nemen voor mensen om minder dierlijk en meer plantaardig te gaan eten. Het is dan ook het eerste plantaardige eiwitsupplement met hetzelfde aminozuurprofiel als whey, het beste eiwitsupplement totnogtoe. Wat dat betekent en wat daar de voordelen van zijn komt Jurgen toelichten in zijn presentatie.

Zelf is Jurgen fanatiek krachtsporter, al jaren vegan en zelfs bijna heel zijn hele leven vegetariër. De uitdaging voor hem is om niet onder te doen voor zijn carnivore sportmaatjes door kennis op te bouwen met veel lezen en experimenteren. Dat en nog veel meer komt Jurgen vertellen op het VegFestNL

Stijn Breurs

 
Morele illusies en voedselkeuzes.
Elke dag maken we keuzes die een invloed hebben op anderen. Maar vaak maken we spontane, onbewuste denkfouten waardoor onze keuzes niet in overeenstemming zijn met onze diepste morele waarden. Net zoals er optische illusies bestaan en onze zintuigen daarom niet altijd te vertrouwen zijn, zo bestaan er morele illusies en morele blinde vlekken waardoor ons moreel oordeelvermogen niet altijd te vertrouwen is. Morele illusies zijn alomtegenwoordig: van voedingskeuzes tot politieke debatten. Maar ze kunnen erg schadelijke en zelfs dodelijke gevolgen hebben. Wil je ook inzicht krijgen in onze morele illusies? Wil je vermijden dat je dingen kiest die botsen met je eigen waarden? Wil je komen tot een meer betrouwbare, authentieke ethiek? Stijn Bruers komt vertellen over hoe morele illusies een invloed hebben op je voedselkeuzes en hoe je kunt eten wat je echt wil.
28 en 29 oktober 2017
Jaarbeurs Utrecht