28 en 29 oktober 2017
Jaarbeurs Utrecht

Veiling voor Plenty Food

Vegan kunstveiling

Op zaterdag wordt de eerste vegan kunstveiling van Nederland gehouden. Alle werken zijn gemaakt door vegan kunstenaars, met vegan materialen. De opbrengst gaat voor 50% naar Stichting Plenty Food en voor 50% naar de vegan kunstenaars zelf. Zo steun je met een aankoop een goed doel én de vegan kunstenaars. Koop hier alvast je kaartje voor VegFestNL en bied straks mee!


Bijna 800 miljoen mensen lijden onnodig honger. Daarom ondersteunt Plenty Food plantaardige voedselprojecten in ontwikkelingslanden. Bij onze projecten gaat de hulp aan mensen niet ten koste van de natuur en het welzijn van dieren. Wij kiezen voor plantaardige ontwikkelingshulp omdat veel goed voedsel onnodig verdwijnt in de magen van landbouwdieren, terwijl het 5 tot 10 maal efficiënter is om dit direct op te eten. Daarnaast zit plantaardig voedsel boordevol vitaminen en is dus erg gezond. En 'last but not least' wordt hierdoor veel dierenleed voorkomen.

Deelnemende kunstenaars en hun werken

 
Maria TiqwahMaria Tiqwah
Geboren in 1982 te Boskoop, wonende in Istanbul, autodidact

Met mijn schilderijen en tekeningen wil ik je een glimlach geven. Want dat is wat dieren mij geven. Ik teken en schilder ze in al hun schattigheid, eigenwijsheid en elegantie. Sinds begin 2016 werk ik voornamelijk met pastel en aquarel op papier en maak zo'n 10 werken per jaar. Pastel geeft het werk mooie heldere kleuren en aquarel geeft haarscherpe details tot in de snorharen. Mijn schilderijen hebben een lieve, zachte en soms sprookjesachtige uitstraling.

website: www.mariatiqwah.com
Schaapjes
Maria Tiqwah
pastelkrijt, aquarelverf en witte gelpen op papier in witte lijst
23 x 27 cm, 2016
startbod € 100, marktwaarde indicatie € 300

Aanmelden vegan kunstenaars

Ben je zelf een vegan kunstenaar en wil je meedoen? Neem dan contact op via kunstveiling@plentyfood.nl. Je mag zelf het startbod bepalen (vanaf € 90) en een marktwaarde indicatie geven. Je behoudt het copyright en we zullen van te voren afspraken met je maken als we jouw werk willen afbeelden om de veiling onder de aandacht te brengen. Op VegFestNL in de Jaarbeurs worden alle werken geëxposeerd met jouw naam en visitekaartje erbij. Een mooie manier om jouw werk bij duizenden vegans en geïntersseerden onder de aandacht te brengen! Omdat de tijd van het veilen zelf beperkt is en we kwaliteit van de werken hoog willen houden, kan het zijn dat we niet alle werken kunnen aannemen.
28 en 29 oktober 2017
Jaarbeurs Utrecht