28 en 29 oktober 2017
Jaarbeurs Utrecht

Kunstverkoop voor Plenty Food

Verkoopexpositie vegan kunst

Op VegFestNL wordt de eerste vegan verkoopexpositie van Nederland gehouden. Alle werken zijn gemaakt met vegan materialen. De opbrengst gaat voor 50% naar Stichting Plenty Food en voor 50% naar de kunstenaars zelf. Zo steun je met een aankoop een goed doel én de makers van de vegan kunstwerken. Koop hier alvast je kaartje voor VegFestNL en koop straks mooie kunst!


Bijna 800 miljoen mensen lijden onnodig honger. Daarom ondersteunt Plenty Food plantaardige voedselprojecten in ontwikkelingslanden. Bij onze projecten gaat de hulp aan mensen niet ten koste van de natuur en het welzijn van dieren. Wij kiezen voor plantaardige ontwikkelingshulp omdat veel goed voedsel onnodig verdwijnt in de magen van landbouwdieren, terwijl het 5 tot 10 maal efficiënter is om dit direct op te eten. Daarnaast zit plantaardig voedsel boordevol vitaminen en is dus erg gezond. En 'last but not least' wordt hierdoor veel dierenleed voorkomen.

Deelnemende kunstenaars en hun werken

 
Maria TiqwahMaria Tiqwah
Geboren in 1982 te Boskoop, wonende in Istanbul, autodidact

Met mijn schilderijen en tekeningen wil ik je een glimlach geven. Want dat is wat dieren mij geven. Ik teken en schilder ze in al hun schattigheid, eigenwijsheid en elegantie. Sinds begin 2016 werk ik voornamelijk met pastel en aquarel op papier en maak zo'n 10 werken per jaar. Pastel geeft het werk mooie heldere kleuren en aquarel geeft haarscherpe details tot in de snorharen. Mijn schilderijen hebben een lieve, zachte en soms sprookjesachtige uitstraling.

website: www.mariatiqwah.com
Schaapjes
Maria Tiqwah
pastelkrijt, aquarelverf en witte gelpen op papier in witte lijst
23 x 27 cm, 2016
Prijs €270
 
Portret bruine shetland pony
Wendy Spaa
 
Dravende ijslander
Wendy Spaa
Sibbelien Geertsma

Onze familie zowel van de kant van moeder (van der Vliet) als van vader (Geertsma) heeft creatievelingen, zoals, dichters, schrijvers, kunstschilders en ontwerpers voorgebracht. Ook ik ( geb. 1954) ben dus behept met het gen. Op de lagere en later de middelbare school viel op dat ik talent had. Door zelfstudie en het volgen van cursussen heb ik mij kunnen ontwikkelen. Er was later niet veel voor nodig om die vaardigheid te benutten en in opdracht portretten te gaan maken. In mijn vrije werk kan ik meer mezelf kwijt, maken wat ik mooi vind en door geraakt word.

website: www.sibbelien.nl
Hommel met korenbloemen
Sibbelien Geertsma
pastelkrijt, ingelijst
15 x 15 cm, 2017
Prijs €100
 
Hold me
Geertje Geertsma
poslood op papier, ingelijst
27 x 27 cm
Jopie Louwe Kooijmans

Mijn naam is Jopie, ik woon in Amsterdam en ben al mijn hele leven verknocht aan schilderen. Ik ben nu ongeveer 10 jaar werkzaam als onafhankelijk illustrator naast mijn middelbare school en later mijn studie Engels. Ik richt mijn leven in met zo veel mogelijk kleur en fantasie en dat is terug te zien in mijn schilderijen, die vaak geinspireerd zijn op sprookjes en mythologie. Deze liefde trek ik door naar mijn hele leven – zo ben ik in Amsterdam een opvallende verschijning en word ik met mijn kleurrijke uiterlijk en bijpassende fiets vaak herkend.

www.facebook.com/jopieart
Magical Moment
Jopie Louwe Kooijmans
aquarel op papier, ingelijst
30,5 × 45,5 cm, 2017
Prijs €300
 
Rafał Maciążek

Geboren in de buurt van Warschau, Polen.
Altijd dicht bij de natuur. Sinds de basisschool ben ik vegetariër en later werd ik veganist. Daarna studeerde ik architectuur, maar ben altijd blijven schilderen. Waarom ik dieren schilder...? Omdat in deze tijd dieren 'menselijker' zijn dan mensen.
Maternity
Rafał Maciążek
mixed media (olieverf en papier op hout)
39 x 50 cm
Prijs €250
Gentleness
Rafał Maciążek
olieverf op canvas
60 x 60 cm
Prijs €450
De naam van de koe is Mucka en zij woont in een sanctuary
Philip McCulloch-Downs
Geboren in 1970 te Malvern, Worcestershire. Wonende in Bristol, United Kingdom

Mijn interesses zijn veganisme. Kunst. Natuur. Meer kunst. Films. Nog meer kunst. Literatuur. Ik denk dat je nu wel een beeld hebt, dus stop met dit te lezen en bekijk mijn werk.

www.facebook.com/PhilipDownsArt
One of us
Philip McCulloch-Downs
print op canvas
40 x 56 cm
prijs € 225
Remco Stunnenberg
Geboren in Nijmegen (12-06-1971). Woont in Rijsoord, volgt zijn hart en de zon en is altijd op zoek naar schoonheid.

Fotografie:
Een zoektocht naar schoonheid, rust en stilte, en soms een vlucht uit de harde, niet zelden meedogenloze realiteit; dat is voor mij natuurfotografie. In de natuur droom ik weg en creëer ik mijn eigen wereld: de ene keer kleurrijk een andere keer juist donker, dan weer fel realistisch een andere keer juist abstract. Dat is altijd afhankelijk van mijn bui én de omstandigheden. Voor deze verkoop kies ik bewust voor twee heel diverse, zeer recente werken; de een - het landschap - kleurrijk, dromerig en zacht en scherp tegelijk, de ander - de met uitsterven bedreigde Orang Oetan - fel realistisch. Voor de laatste heb ik hier gekozen juist ook om een statement te maken: Go Palmoil Free! Immers, de palmolie industrie is de grootste vijand van deze prachtige mensaap. Die mogen we toch niet laten uitsterven?
Fallen tree
Remco Stunnenberg
Print
45 x 30 cm, Eind augustus 2017 (Natuurgebied Kampina)
Prijs: €150
Bosmens
Remco Stunnenberg  
Print
45 x 30 cm, September 2017 (Nationaal park Gunung Leuser, Sumatra, Indonesië) 
Prijs: €150
 
Gideon Koeter

Mijn naam is Gideon. Ik woon in Helmond en ben nu sinds 2 jaar weer echt heel actief bezig met mijn art. Ik ben momenteel bezig met een opleiding grafisch vormgever en wil uiteindelijk art-director worden, daar zelfstandig in werken en ook verder met art meer doen op zowel het gebied van studie als ook  werkgebied..
Ik heb namelijk een hele grote passie voor art en met name Japanse art waaronder de Irezumi style art en de art van meesters zoals Hokusai welke een grote inspiratie is voor mijn art. Ik werk meestal met (kleur)potlood en zelfs waterverf en pastels op papier maar ik schilder nu ook met acryl verf op ook ongewone ondergronden zoals in dit geval hout. Ik houd ervan als ik mooi en aansprekend en ook apart werk te maken met mijn art wat ook veel detail heeft zelfs of juist als het simpel uit ziet dan ook veel detail heeft.
En heb nu ook de voor mij moedige stap genomen om voor het eerst aan een art-sale mee te doen. Om zo mijn passie die ik heb voor mijn art te delen met andere mensen.
The hungry caterpillar
Gideon Koeter
acrylverf op hout
33.5 cm x 43.5 cm
Prijs €100 euro
Joeke van der Meer

Er werd mij gevraagd mijzelf even voor te stellen :) Ik ben Joeke, 33 jaar en ik ben ongeveer sinds 3,5 jaar vegan. Het enige wat ik hierover kan zeggen, dat ik niet kan begrijpen dat ik niet eerder voor deze "plantaardige levenswijze" heb gekozen. Het heeft mijn leven totaal veranderd en ik heb mijzelf als doel gesteld het veganisme door middel van kunst te promoten. Je kunt mijn werk zien op mijn Instagram account (https://www.instagram.com/joekevandermeer/).

Op VegFestNL kun je twee kunstwerken van mij kopen, de opbrengst gaat naar Plenty Food (http://www.plentyfood.nl/).
No aquarium can duplicate the conditions of the ocean
Joeke van der Mee
met de hand getekend op lichtecht papier, ingelijst
ongeveer 30 x 30 cm 
Prijs €75
Set van vier art prints ( 3 x zwart/wit en 1 x kleur).
Joeke van der Meer
geprint met vegan inkt op art paper.
Welke dit zijn blijft nog een verrassing, je kunt ze bekijken op het VegFestNL event op 28 en 29 oktober.
Prijs hele set €60
Cristel van Zunderd
Nederland, 1973

Iedereen heeft een verhaal te vertellen. Alles is met alles verbonden en alles leeft!
In mijn werk als kunstenaar richt ik mij vooral op de schoonheid van het dier en de natuur. Hun uiterlijke pracht maar ook hun humor en wijsheid. In hoe we ons met ze kunnen verbinden en welke verantwoordleijkheid we hebben. Wat is hun verhaal? Wat hebben zij ons te vertellen? Ik verheug me erop de personages en verhalen uit mijn werk aan u voor te stellen. Ze zijn er klaar voor.

Alle werken zijn gedrukt op Hahnemühle papier. Gebruikte inkt droge naald: Charbonnel etching ink, Aqua wash. Inkt Lino: Daler Rowney water solube block printing colour. Alle penselen beslist synthetische haren.

website: www.cristelvanzunderd.com
Bravery
Limited edition
Grafiek / Droge naald, 1/3
43 x 53 cm
Prijs: € 375
My name is Pam
Limited edition
Grafiek / Droge naald, 1/3
35 x 40 cm
Prijs: € 225
The Factory Girl
Limited edition
Grafiek / Droge naald, 2/3
41 x 51 cm
Prijs: € 350

Aanmelden vegan kunstenaars

Ben je zelf een vegan kunstenaar en wil je meedoen? Neem dan contact op via maria@plentyfood.nl. Je mag zelf de verkoopprijs bepalen. Je behoudt het copyright en we zullen van te voren afspraken met je maken als we jouw werk willen afbeelden om de veiling onder de aandacht te brengen. Op VegFestNL in de Jaarbeurs worden alle werken geëxposeerd met jouw naam en visitekaartje erbij. Een mooie manier om jouw werk bij duizenden vegans en geïntersseerden onder de aandacht te brengen! Omdat onze ruimte beperkt is en we de kwaliteit van de werken hoog willen houden, kan het zijn dat we niet alle werken kunnen aannemen.
28 en 29 oktober 2017
Jaarbeurs Utrecht