27 en 28 oktober 2018
Jaarbeurs Utrecht

PARTNERS

VegfestNL is geïnitieerd en wordt hoofdzakelijk georganiseerd door Vegetafel. Gelukkig staan we er niet alleen voor. Wij zijn trots op onze samenwerkingspartners. Alle samenwerkingspartners promoten de plantaardige leefstijl, allen met een zeer positieve insteek.

Animal Rights

HappyCow

Logo samenwerkingspartner HappyCowHappyCow, ‘The Healthy Eating Guide’. Veganisten, vegetariërs, flexitariërs over de hele wereld maken gebruik van dit geweldige platform. U kunt gebruik maken van de website en de Happy Cow-App om een geschikte dinerplaats te vinden als u op reis bent. Waar kunt u als veganist ‘vegan-friendly’ lunchen, dineren en producten kopen? Maak een profiel aan op de site en zet uw eigen ervaringen online. Zo helpt u andere vega(n)s over de hele wereld om een fijne plek te vinden. U kunt ze ook waarschuwen als u iets negatiefs hebt ervaren. Een leuke manier om elkaar te helpen.

Stichting Melief

Stichting Melief

Nederlandse Vereniging voor Veganisme

Logo samenwerkingspartner NVV (Nederlandse vereniging voor Veganisme)
De Nederlandse vereniging voor Veganisme is de grootste veganistische vereniging van Nederland. De medewerkers en vrijwilligers zijn geregeld te vinden op beurzen en markten om mensen te vertellen over de voordelen van een veganistische levensstijl. Op de website van de NVV is veel informatie te vinden over het leven als veganist. Waar kan men winkelen of lekker uit eten gaan? Leden ontmoeten andere veganisten en met de lidmaatschap van de vereniging steunt u direct de werkzaamheden.

Sea First Foundation

SeaSea First Foundation First Foundation (SFF) is een non-profit organisatie in Nederland die wereldwijd opkomt voor het belang en de bescherming van de oceanen en hun fauna en flora. SFF maakt mensen warm voor de pracht en biodiversiteit van het onderwaterleven. De kernwoorden zijn bewustwording en informatie over de problemen die de gezondheid van ons grootste ecosysteem in de weg staan. SFF richt zich daarbij vooral op kinderen en jongeren; “de volwassenen van de toekomst”, maar ook op de politiek (van lokaal tot Europees).

Dat vis het meest gezonde voedingsmiddel is, is allang wetenschappelijk onderuit gehaald. Vis zit barstensvol met gifstoffen die sinds het begin van de industriële revolutie in zee terechtgekomen zijn. Hoe vetter de vis, hoe meer gifstoffen de vis bevat. Dat vis geen pijn, angst en stress kan ervaren is ook allang wetenschappelijk weerlegd. Toch blijft men vissen als “bakstenen” beschouwen, waar je mee kunt smijten, die je levend kunt opensnijden en op ijs kunt gooien. Zo zijn vissen tot de meest gemartelde diersoort geworden. Sea First wil daar verandering in brengen.

Meer informatie

VEGA-LIFE

Logo samenwerkingspartner Vega-LifeVega-Life is dé oudste en meest uitgebreide veganistische schoenen- en kledingwinkel in Nederland. Iedere veganist weet de winkel en de webshop te vinden. Naast schoenen en kleding kunt u bij VEGA-LIFE ook terecht voor een aantal andere vegan producten die moeilijker te koop zijn in reguliere winkels. Bijvoorbeeld cosmetische producten, voedingsmiddelen, snoepgoed en veganistisch dierenvoer. Een winkel om echt eens naartoe te gaan, tijdens een bezoekje aan Amsterdam!
27 en 28 oktober 2018
Jaarbeurs Utrecht